Giysi Bakımı
GİYSİ BAKIMI
- Giysilerimin aldığım durumda daha uzun süre kalmasını nasıl sağlayabilirim?
- Herhangi bir giysiyi kuru temizlemeye mi götürmeliyim?
- Gömleklerimi hangi sıcaklıkta ütülemeliyim?
Giysilerinizin giydiğinizde en iyi şekilde görünmeleri için etiketleri ve sembolleri okumayı öğrenin.
SEMBOLLER
Yıkama bakım sembollerini öğrenin ve giysilerimizin kalitesini garanti etmek üzere daha önce uzmanlar tarafından laboratuvarda test edilmiş talimatlara daima uyun.
YIKAMA

Makinede yıkayın. Belirtilen sıcaklığı aşmayın.

Elde yıkayın. 40 dereceyi aşmayın.



Elle veya makinede - kısa programda ve daima belirtilen sıcaklıkta yıkayın.

Kuru temizleme. Su kullanılmamalıdır.
AĞARTICILAR/ÇAMAŞIR SUYU

Çamaşır suyu kullanabilirsiniz.

Çamaşır suyu kullanmayın.
ÜTÜ

Ütüye dayanıklı olmayan giysiler.
-
110°C/230ºF
-
150°C/302ºF
-
200°C/392ºF
Belirtilen sıcaklıkta ütülenebilen giysiler.
KURU TEMİZLEME

Herhangi bir türden çözücü kullanılarak.

Sadece mineral ürünleri kullanılarak.

Perkloretilen ile temizleyin.

Yıkanmaması gereken ve profesyonel servis gerektiren giysiler.
KURUTMA

Islak giysiyi, evde veya evin dışında bir çamaşır ipine veya korkuluğa, önceden sıkmadan ya da çırpmadan asın.

Giysiyi düze bir yüzeye sererek kurumaya bırakın.

Orta ısıda bir çamaşır kurutma makinesi kullanabilirsiniz.

Çamaşır kurutma makinesi kullanılamaz.
PRATİK BİLGİLER
GİYSİYİ YIKAMALI MIYIM?
Giysi çok kirli değilse, havalandırmak ve fırçalamak yeterli olabilir. Bu enerjiden tasarruf etmenize ve giysilerinizin daha uzun dayanmasına olanak sağlar.
DETERJAN
Ekoloji etiketi olan deterjan kullanmak çevreye yardımcı olacaktır. Şişe üzerinde tavsiye edilenden daha fazla deterjan kullanmamaya gayret edin. Fazla miktarda deterjan kullanmak giysilerde lekelenmeye ve cilt sorunlarına sebep olabilir.
YUMUŞATICI
Yumuşatıcı kullanmak gereksiz bir ziyandır ve çevreye yüksek oranda zarar verir.
ÇAMAŞIR SUYU
Çamaşır suyunu soğuk suda ve en fazla bir saat boyunca kullanın. Demir, bronz ya da çelik kaplar kullanmayın.
ELDE YIKAMA
Çamaşırlara eklemeden önce deterjanı tamamen çözündürmeyi unutmayın. İlk birkaç yıkamada giysileri ayırın, zira su renklenebilir.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ
Çamaşır makinesini tam kapasitede kullanın. Az miktarda çamaşır yıkarken daha az enerji tüketen bir program kullanmak tavsiye edilir. Böyle bir program modern çamaşır makinelerinin çoğunda vardır. Cepleri boşaltmayı unutmayın.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ SICAKLIĞI
Belirtilen çamaşır makinesi sıcaklığına daima uyun. 60 derecede yıkanması gereken renkli çamaşırlar, 40 derecede ya da elde yıkandıklarında renk verebilirler. Düşük sıcaklıkta yıkamak her zaman daha iyi değildir.
KURUTMA
Kurutmadan önce giysileri iyice santrifüjlemeniz tavsiye edilir. Giysileri açık havada kurutmanın en iyisi olduğunu unutmayın. Bununla birlikte, renklerinin solmasını engellemek için giysilerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmasını önlemeye çalışın
ÜTÜ
Giysilerinizi etikette belirtilen sıcaklık seviyesine göre tasnif edin ve düşük sıcaklıkta ütülenmesi gerekenle başlayın. Ütülenirken giysilerin biraz nemli olması daha iyi olur. Bittiğinde, nemli bir bez kullanarak ütü kurumadan yapışmış olan kalıntıları temizleyin.
GİYSİLERİNİZİN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
Kullanmadığınız giysileri, ihtiyaç sahibi kimselere dağıtan kuruluşlara bağışlayın. Bu giysilerinizin ömrünü uzatacaktır.
KOT
Kot, görünümünü yıkama sırasında akabilecek, küçük pigmentler salan renklendirme tekniğinden alır. Kotları, renklerini kaybetmemeleri içini dışına çevirerek yıkayın, bu şekilde kat yerlerindeki beyaz leke oluşumu da önlenir
TÜY DOLGU
Dolgunun eşit dağılımını sağlamak için çamaşır makinesine tenis topları koyun.
KALIN ÖRGÜ GİYSİLER
Kalın örgü giysilerin, orijinal şekillerini kaybetmemeleri için bir havluya sarılıp yatay konumda kurutulmaları gerekir.
SU GEÇİRMEZ GİYSİLER
Su geçirmez giysiler elle sıkarak kurutulabilir. Çamaşır makinesine koymayı tercih ederseniz, daima çok düşük sıcaklık kullanmayı unutmayın.
KUMAŞLAR
YÜNLÜ
Çok yüksek sıcaklıkta yıkanırsa çeker ve asılarak kurutulursa şekli bozulur. İyi bir ısıl yalıtım sunar. Sıkışma ve sarılaşma eğilimi gösterir.
PAMUKLU
Çok yüksek sıcaklıkta yıkandığında çeker. Ütüye dayanıklıdır ve renkliyse, ilk yıkandığında ayrı yıkanmalıdır. Serin, esnek ve son derece dayanıklıdır. Buruşmaya meyillidir.
KETEN
Daima, düşük sıcaklıkta, elde ve santrifüjsüz yıkanmalıdır. Ütüye dayanıklıdır. Serindir ve dokunuşu hoştur ve kolay kirlenmez.
İPEK
Yüksek sıcaklıklarda yıkamayın veya santrifüjlemeyin. Buhar kullanılmadan ve düşük sıcaklıkta ütülenmelidir. Güçlü, hafif, dokunuşu hoştur ve kolay renk vermez. Narindir. İnatçı lekeler için profesyonel bakım gereklidir.
ASETAT, SUNİ İPEK VEYA VİSKOZ
Formunu kaybetmesini önlemek için santrifüjlenmemelidir. İpeksi bir dokunuşları vardır ve kolay renk vermezler. Islakken dayanıklılıkları düşüktür, kolayca yanarlar ve statik elektriğe meyillidirler.
POLYESTER VEYA NAYLON
Isıya duyarlıdır, ılık suda yıkanmalıdır ve buhar kullanılmadan düşük sıcaklıkta ütülenmelidir. Çok dayanıklıdırlar, kolay buruşmazlar ve kolay renk vermezler. Kolayca yanarlar ve statik elektriğe meyillidirler.